De terugverdientijd van uw zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen heet ook wel financieel rendement. Op deze pagina ontdekt u meer over het financieel rendement van zonnepanelen, ofwel de berekende tijd waarin u de investering terugverdient. Over het technisch rendement vindt u meer informatie op de pagina Rendement.

Welke zonnepanelen kies ik voor een optimaal rendement?

Door nu te investeren in zonnepanelen, gebruikt u stroom die door de natuur is opgewekt. U geeft de komende jaren minder geld uit aan uw energieleverancier. Daarmee levert u vanaf het moment van de installatie een bijdrage aan een beter milieu. Dat noemen we een win-win-win situatie.

De tijd waarin u bespaart op energie doordat u het (deels) zelf opwekt tot aan het moment dat u de aanschafwaarde met uw besparing bereikt, noemen we terugverdientijd. Moderne zonnepanelen gaan veel langer mee dan de gemiddelde terugverdientijd. Na de terugverdientijd gaan uw zonnepanelen u geld opleveren.

Rekenvoorbeeld

Voor uw 10 zonnepanelen van elk 340 Wp investeert u € 4.000,-. De verwachte technische opbrengst in jaar 1 is 3230 kWh. Dat levert u een financiële besparing op van € 740,- op. De terugverdientijd is in dat geval 5 jaar en 5 maanden.

Waar hangt de zonnepanelen terugverdientijd van af?

Uw werkelijke terugverdientijd hangt af van een aantal factoren, waaronder:

  • aanschafwaarde van de installatie
  • capaciteit van de zonnepanelen
  • locatie en omgeving (geen schaduw van andere gebouwen en bomen)
  • het gemiddeld aantal zonuren**
  • hoeveelheid energie die de panelen opwekken verminderd met uw energieverbruik

Met geavanceerde software berekent Volt Montage berekent uw terugverdientijd op basis van uw persoonlijke situatie. In deze berekening is de stapsgewijze afbouw van salderen al meegenomen. We kunnen voor u verschillende ontwerpen van installaties uitwerken. Zo kunt u zelf vergelijken wat voor u het meest gunstig is en wanneer uw zonnepanelen geld gaan opleveren. We komen graag bij u langs om u persoonlijk te adviseren. Vraag hier een offerte aan of bel met een van onze medewerkers voor een afspraak.