Bespaar direct met zonnepanelen

Zonnepanelen van de hoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs

Volt Montage biedt u zonnepanelen van de hoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Wij leveren niet alleen de panelen, maar monteren deze ook op een professionele manier. Hierdoor bent u verzekerd van jarenlang plezier én de hoogste opbrengst van uw panelen.

Zonnepanelen met een ongekend hoge prestatie.

De zonnepanelen die Volt Montage levert zijn van Duitse topkwaliteit. Van buitengewoon hoge kwaliteit panelen mag u een hoog rendement en een opbrengstgarantie verwachten. Dat is precies wat we u bieden.

Maar wat levert zonne-energie u echt aan voordeel op? Hoeveel zonnepanelen heeft u exact nodig? Wat kosten onze zonnepanelen eigenlijk? En, hoe werkt de aanschaf van zonnepanelen bij Volt Montage precies? Het zijn logische vragen die we op deze pagina graag beantwoorden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Een gemiddeld huishouden gebruikt ruim 3.000 kWh aan stroom per jaar. Voor deze hoeveelheid heeft u 10 zonnepanelen nodig van elk 375 wattpiek. Gemiddeld gaat meestal over een gezin met twee kinderen. Hier is echter geen rekening gehouden met een eventuele warmtepomp of aan te schaffen elektrische auto. Dat zou uw verbruik doen stijgen. Gaan uw kinderen binnenkort op zichzelf wonen? Dan zal uw verbruik in de toekomst waarschijnlijk afnemen.

Wat kosten zonnepanelen?

De prijs van de installatie naar keuze hangt af van diverse factoren: de hoeveelheid panelen, het type paneel en het type omvormer. Bij Volt Montage zijn monitoringssysteem, montage en garanties inbegrepen.

Krijg ik subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen?

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren flink gedaald, terwijl de kwaliteit alleen maar beter werd. Dat was de reden waarom de overheid de aankoopsubsidie voor particulieren heeft gewijzigd in de mogelijkheid om de btw terug te vragen bij de belastingdienst.

Dat betekent dat u de 21% btw die wij u volgens de wet over onze producten moeten doorbelasten, kunt terugvorderen. Een van de voorwaarden om het btw-bedrag terug te krijgen, is dat u de aanvraag binnen 6 maanden na de factuurdatum verstuurt.

Nog enkele gemeenten stellen wel een subsidie voor aanschaf beschikbaar. Of dat voor u van toepassing is, kunt u controleren bij SVn of Verbeter je Huis.

Voor bedrijven en non-profitinstellingen geldt de SDE ++ regeling. Deze overheidsregeling heeft als doel om de landelijke CO2-uitstoot terug te dringen en organisaties te stimuleren aan de slag te gaan met de energietransitie.

Meer informatie nodig? Alle subsidies op een rij vindt u in dit artikel.

Wat is salderingsregeling?

De salderingsregeling slaat op het terugleveren van uw energieoverschot aan uw energiemaatschappij. Er bestaat een verschil tussen de prijs die u nu betaalt voor stroom aan uw energieleverancier en het terugleveren van uw overschot. Dat verschil subsidieert de overheid. Tenminste, tot 2023. Daarna wordt de salderingsregeling afgebouwd, waarbij de door u geleverde energie stapsgewijs minder zal opleveren.

Meer over salderen en een rekenvoorbeeld vindt u op de pagina ‘salderen’.

Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen?

Niet alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Als leverancier komen we daarom graag persoonlijk bij u langs. We letten op de hellingshoek van uw dak, de richting van het dakoppervlak ten opzichte van de zon, het type dak en obstakels. Onder obstakels rekenen we bijvoorbeeld een schoorsteen, dakraam, of dakkapel. Maar ook bomen en andere grote gebouwen kunnen van invloed zijn op de lichtinval.

Met slimme oplossingen kunnen we vaak toch een installatie leveren die aan uw energiebehoefte voldoet. Bijvoorbeeld door de zonnepanelen op een bepaalde manier te installeren of door geschakelde systemen met speciale optimizers en/of micro inverters. In dat geval heeft de schaduw op het ene paneel geen invloed op de opwekkracht van het paneel ernaast.

Een installatie bestaat uit diverse onderdelen. We leveren maatwerk combinaties om uw installatie zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Hoe werkt het aanschaffen van zonnepanelen?

Omdat er bij de aanschaf van zonnepanelen best veel informatie op u afkomt, komen we graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek. We nemen de tijd om te vragen wat uw behoeften zijn en u uit te leggen hoe we te werk gaan. Uiteraard heeft u voldoende tijd voor het stellen van uw vragen.

Uitleg over onze aanpak in 5 eenvoudige stappen vindt u op de pagina ‘aanpak’.

Vandaag al een afspraak maken voor gratis advies? Vraag hier een persoonlijk gesprek aan.

Hoe gaat het installeren van zonnepanelen?

Op de afgesproken datum komen we bij u leveren en installeren. We monteren de zonnepanelen op het dak en de centrale omvormer (meestal) op zolder of in de inpandige garage. Daarnaast voeren we enkele aanpassingen in uw meterkast uit. Tot slot regelen we uw toegang tot het digitale platform om de prestaties van uw installatie te monitoren.

Onze medewerkers werken volgens de VCA en NEN 101 certificeringen. Ze zijn beschikbaar voor uw vragen tijdens de installatiedag.

Wat is het beste zonnepaneel voor mij? (soorten panelen)

Wat voor uw situatie het meest geschikte zonnepaneel is, adviseren we graag tijdens een persoonlijk gesprek. We vragen u naar uw huidige omstandigheden en naar uw plannen voor de toekomst. De aanschaf van een elektrische auto of airconditioning kan invloed hebben op uw toekomstige gebruik. Deze informatie nemen we graag mee.

Op basis van uw daktype en wensen brengen we een of (indien u wenst) meer offertes uit. U ziet precies wat uw investering is, uw energiebesparing en uw terugverdientijd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen, of andere energiebesparende oplossingen? Neem gerust contact met ons op!