Onze garanties voor uw zonnepanelen

Voordat u investeert in duurzame energie wilt u toch ook graag de garantie dat uw zonnepanelen veel opbrengen en lang meegaan? Dat is precies wat we bij Volt Montage bieden. Meervoudige garanties zelfs. We zetten ze voor u op een rij.

Productgaranties

Solar panels

Volt Montage levert zonnepanelen met een prestatiegarantie van 25 jaar! Dit geeft u de zekerheid dat de panelen gedurende deze garantieperiode een bepaalde opbrengst leveren. De prestatiegarantie op onze panelen bedraagt na 10 jaar > 93%. Na 25 jaar is dit > 85%. Mocht de prestatie van een van de zonnepanelen buiten deze tolerantie vallen, dan vervangen we deze kosteloos door een gelijk of gelijkwaardig product.

Omvormers

De fabrikanten van omvormers die Volt Montage installeert, garanderen meestal een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar. De omvormers van SolarEdge hebben een standaardgarantie van 12 jaar en de SolarEdge power optimizer zelfs 25 jaar. De standaard fabrieksgarantie kunt u (bij het merendeel van de omvormers) tegen een meerprijs uitbreiden naar 25 jaar fabrieksgarantie. Vraag naar de mogelijkheden.

Onderconstructie

Fabrikanten voor onderconstructies Van Der Valk (hellende daken) en Flatfix Fusion (platte daken) leveren met een productgarantie van 20 jaar. De fabrikanten garanderen dat de door hun geleverde materialen vrij zijn van ontwerp-, materiaal- en fabricagefouten. Indien u in de garantieperiode een van deze fouten constateert, heeft u recht op herstel of vervanging indien herstel onmogelijk is.

Opbrengstgarantie

Volt Montage is aangesloten bij Stichting Zonnegarant. In uw offerte berekenen we de verwachte opbrengst van uw zonnepanelen. U ontvangt een garantiebewijs. Deze berekening blijft van toepassing op een systeem dat naar behoren functioneert en goed is onderhouden. Zonnegarant monitort en analyseert de prestaties van uw zonnepanelen. Leveren uw zonnepanelen minder op dan verwacht, dan betalen wij het verschil terug. Ook als het weer minder zonnig is.

Vraag ons naar de exacte voorwaarden of bezoek de webpagina voor meer informatie.

Extra zekerheid service en garanties

Ook is Volt Montage aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker. Deze stichting biedt vergaande garanties en zekerheden aan eigenaren van zonne-energie installaties. Alleen erkende installateurs zijn aangesloten.

ZonZeker onderscheidt 3 dekkingen:

ZonZeker Budget

De budgetdekking is kosteloos. Uw installatie melden wij aan zodra de overeenkomst van de opdracht getekend is. Binnen de budgetdekking valt:

 • de garantie voor kwaliteitsproducten
 • gecertificeerde installateurs
 • dekking van faillissement van uw installateur tot en met de levering/montage
 • uw mogelijkheid zich te wenden tot de geschillencommissie bij klachten over de installatie van uw systeem

ZonZeker Basis

De ZonZeker Basis gelden dezelfde zekerheden als ZonZeker Budget, aangevuld met:

 • garantie op uitvoering garantiewerk gedurende 10 jaar, ook bij faillissement van uw eigen installateur
 • uw mogelijkheid zich te wenden tot de geschillencommissie bij klachten tijdens de fabrieksgarantie (maximaal 10 jaar) van uw systeem

De ZonZeker Extra dekking betaalt u eenmalig en ontvangt u een certificaat.

ZonZeker Extra

De ZonZeker Extra gelden dezelfde zekerheden als ZonZeker Basis, aangevuld met:

 • 15 jaar lang zorgeloos genieten van het rendement van uw investering
 • uw mogelijkheid zich te wenden tot de geschillencommissie bij klachten tijdens de fabrieksgarantie (maximaal 15 jaar) van uw systeem
 • uitvoerige controle op de werking en efficiëntie 5 – 7 jaar na gebruik van uw systeem, uitgevoerd met geavanceerde apparatuur
 • eenmalige uitgebreide reiniging tijdens deze controle worden uw zonnepanelen
 • garantie op kosteloze uitvoering van werkzaamheden (ongeacht fabrieksgarantie) bij faillissement van uw eigen installateur

De ZonZeker Extra dekking sluit u af tegen een jaarlijkse vergoeding en is alleen beschikbaar in combinatie met de ZonZeker Basis dekking. De prijs hangt af van uw gekozen installatie en de looptijd van de fabrieksgarantie.

Uitgebreide informatie over de Stichting ZonZeker vindt u op de website: www.zonzekerzonderzorgen.nl. Schroom niet uw vragen over onze garanties te stellen aan een van onze medewerkers.

Dat kan natuurlijk tijdens een persoonlijk gesprek , maar u kunt ons ook bellen op telefoonnummer: 06-57856883