Volt Montage

Veelgestelde vragen over subsidie

Hieronder leest u veel gestelde vragen over de subsidie op zonnepanelen.

De prijs van een zonnepaneel hangt af van een aantal factoren: de hoeveelheid panelen die u nodig heeft en het type paneel en omvormer. Bij Volt Montage zijn de montage en garanties inbegrepen. Omdat elke installatie naar uw wensen wordt samengesteld, zou hier een gemiddelde prijs noemen geen recht doen aan uw verwachtingen.

Inzicht krijgen in hoeveel u kunt besparen op energie in uw situatie kan nu direct via de Dakscan op onze website. Van daaruit is het voor ons een kleine moeite om u een passende offerte te doen. Wilt u een advies over de keuzemogelijkheden voor uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Een persoonlijk gesprek is gratis.

Belangrijk om te weten is het verschil tussen het aantal panelen dat u op uw dak kwijt kunt en hoeveel panelen u daadwerkelijk nodig heeft om in uw energiebehoefte te voorzien. Natuurlijk letten we ook op het esthetische aspect van de installatie. Zo kunt u misschien 14 panelen op uw dak kwijt, maar zijn 12 panelen voldoende. Of kunnen negen panelen in uw situatie bijvoorbeeld voldoende energie leveren, terwijl tien panelen er optisch aantrekkelijker uitziet.

De Dakscan berekent uw gewenste vermogen en geeft direct inzicht in de hoeveelheid panelen en uw besparing. In de praktijk zien we dat het aantal panelen dat uiteindelijk op uw dak geplaatst wordt, afhangt van het type en de kwaliteit die u kiest. Ook de indeling kan gewijzigd worden om de aanblik van uw pand zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek laten we u graag de mogelijkheden zien.

Momenteel is de rente bij de bank zo laag dat investeren in zonnepanelen u een veel hoger rendement oplevert. Veel van onze klanten wenden hun spaargeld aan om een installatie aan te schaffen, waarna ze op termijn de investering terugverdienen door flink te besparen op hun energierekening.

Ook met eventuele gemeentesubsidie, btw-teruggave of een gunstige lening kunt u zonder uw spaargeld (volledig) aan te spreken uw zonnepanelen financieren. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Veelgestelde vragen / Subsidie.

De terugverdientijd, ook wel financieel rendement genoemd, is de tijd waarin u uw investering terugverdient. Bij uw offerte staat een berekening in jaren en maanden waarin u dezelfde hoeveelheid energie heeft opgewekt als u zou hebben moeten kopen bij een energieleverancier. Het voordeel van moderne zonnepanelen is dat ze veel langer meegaan dan de terugverdientijd. Na deze periode gaan uw zonnepanelen u geld opleveren. Wilt u meer weten over het financieel rendement voor uw situatie, neem dan contact met ons op.

Het rendement van uw zonnepanelen is de opbrengst in vermogen. Deze wordt uitgedrukt in een percentage. Een rekenvoorbeeld: stel dat u 10 solar panelen op uw dak laat plaatsen met elk een vermogen van 340 Wp. Genereert de installatie per jaar 3230 kWh, dan is het technische rendement 95%. Wilt u meer weten over het technisch rendement voor uw situatie, neem dan contact met ons op.

Salderen heeft te maken met verschil in prijs tussen de energie die u koopt en die u teruglevert via uw installatie, ofwel het verschil tussen verkoopprijs en inkoopprijs. Uw energieleverancier koopt energie in tegen een lagere prijs dan u ervoor betaalt als u het bij hem koopt. Als u energie van uw zonnepanelen teruglevert aan de energiemaatschappij, wil hij daar niet zijn verkoopprijs aan u voor betalen, maar dezelfde inkoopprijs die hij elders betaalt. Omdat de overheid investeringen in zonne-energie wil blijven stimuleren, krijgt u het verschil in prijs als subsidie. Tot 1 januari 2023 blijft deze salderingsregeling van kracht, daarna wordt de regeling in stappen afgebouwd. Meer informatie vindt u op de pagina Salderen.